De Liebaart

De Liebaart een vereniging van enthousiaste "middeleeuwers" die dezelfde interesse delen in de Middeleeuwen en "levende geschiedenis" van een hoog niveau willen brengen. Lid worden kan op eenvoudige vraag en we vragen geen lidgeld.

Een Vlaams leger trekt ten strijde

De Liebaart is zeker geen massagroep. Juist omdat wij zo de nadruk leggen op authenticiteit is het belangrijk voor ons om de groep klein te houden, zodat we de kwaliteit kunnen blijven behouden. Indien je dus graag onze rangen zou willen versterken, vragen we je wel heel wat engagement.

Engagement

Als nieuw lid moet je eerst en vooral zo correct mogelijk willen werken en je strikt houden aan de regels die binnen de groep gelden. Ten tweede moet je jezelf inpassen in de groepsbiografie. En ten slotte is het natuurlijk meegenomen dat je helpt de groepssfeer hoog te houden. Voor al deze dingen ontvang je binnen de groep alle nodige hulp om het goed te doen.

Tijdens de eerste maanden van hun lidmaatschap werken de leden aan een basisset burgerkledij. Die omvat onder andere een linnen hemd en broek, een wollen overkleed met lederen riem, een paar kousen, een correct hoofddeksel, en een paar lederen, handgenaaide schoenen.

Elk lid moet net dat tikkeltje extra gedrevenheid hebben om het zo correct mogelijk te willen gaan doen. We zijn zeer streng op authenticiteit. Uiteraard beschikken we over massa's informatie en tips die helpen bij het samenstellen van historisch juiste kledij en uitrusting.

Activiteiten

Regelmatig komen we samen met de groep voor diverse activiteiten. Zo kan je ons af en toe vinden op onze vaste stek in het Provinciaal Museum van Ename. Daar tonen we dan meestal aan de bezoekers van het museum hoe in onze tijd voedsel bereid werd. Daarnaast worden we soms gevraagd om museumevenementen met onze aanwezigheid op te luisteren.

We hebben daarnaast ook goede contacten met gelijkaardige buitenlandse verenigingen, werken soms met hen samen en trekken heel af en toe naar het buitenland.

Nog steeds geïnteresseerd ?

Neem dan snel contact met ons op de Contactpagina. We staan klaar om je te ontvangen!