Biografie Augustijn de Paeu

Stijn

Stijn

In de lente van het jaar 1288 ziet Augustijn (afgekort Stijn) het levenslicht. Hij is de tweede zoon van Radolf de Paeu, een wijnhandelaar, en Marzoete. Hun eerste zoon is Toris (1286). De volgende jaren komen Iborga (1290), Joes (1293) en Willart (1297) er nog bij. Het gezin woont in Antwerpen en is niet onbemiddeld.

Toris wordt wegwijs gemaakt in de wijnhandel en zal later de zaak van zijn vader overnemen. Voor Augustijn echter wordt een militaire carriŤre voorzien en hij wordt weggestuurd om in een ridderlijk huishouden als page te dienen.

In 1299 gaat Augustijn naar Brugge, in het gezelschap van Zegherkin die klerk is in dienst van heer Joris van Zerkingen. Augustijn wordt diens page. Als page helpt hij zijn heer bij het aantrekken van zijn wapenuitrusting, het onderhoud van deze wapenuitrusting en nog zoveel meer. Ook leert Augustijn omgaan met wapens om schildknaap en later ridder te worden.

Op 11 Juli 1302 staat ook hij in Kortrijk in het Vlaamse leger aan de zijde van heer Joris van Zerkingen.Stijn heet in het werkelijke leven Stijn Peeters en is scholier.

Volgende biografie.
Volgende.


BiografieŽn.
BiografieŽn.Copyright op tekst bij Stijn Peeters.
De foto werd gemaakt door RafaŽl Sette
Het schild werd getekend door Joris de Sutter
Deze informatie wordt ter beschikking gesteld door De Liebaart en werd laatst vernieuwd op 7 Maart 2004.